Σκόπια: «Η κυβέρνηση πάει να συγκαλύψει μια δολοφονία»






FYROM: Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του SDSM -'Διαφαίνεται κυβερνητική συγκάλυψη'

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Μάιος 5, 2015.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SDSM), το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην FYROM, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τα στοιχεία της προσπάθειας για τη συγκάλυψη της δολοφονίας του Μάρτιν Νεσκόφσκι, ενός νεαρού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας γιορτής της εκλογικής νίκης του VMRO-DPMNE στα Σκόπια, στις 6 Μαΐου του 2011.



Το SDSM παρουσίασε στοιχεία, καθώς το VMRO-DPMNE προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την ευθύνη, για τις μη αναγκαίες ενέργειες από τους σωματοφύλακες του Νίκολα Γκρούεφσκι, που οδήγησαν στη θανάτωση του Νεσκόφσκι.


Κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, αποκαλύφθηκαν 10  τηλεφωνικές συνομιλίες, κυρίως μεταξύ της Υπουργού Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα και χαμηλότερων κλιμακίων αξιωματούχους του VMRO-DPMNE, προσκομίζοντας στοιχεία ότι η αστυνομία προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την ευθύνη της, για την απροκάλυπτη πράξη της θανάτωσης του Νεσκόφσκι.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνομιλία τους με την  Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, οι χειριστές του υπουργείου Εσωτερικών, που χρησιμοποιούσαν τα επιχειρησιακά ονόματα «Ούκρο» και «Χίτλερ», έδωσαν αντιφατικές δηλώσεις, αφού πρώτα ήρθαν σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ίβο Κοτέσκι, όπως και με τον πρωθυπουργό της FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ιστορία για το κοινό, που θα τους απάλλασσε από την κατηγορία της αστυνομίας των Σκοπίων.

Το περιστατικό  είχε συζητηθεί πολύ κατά το χρόνο που συνέβη.  

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη συνέντευξη του SDSM, δόθηκε έμφαση και πάλι, ότι αυτό το κόμμα (του Γκρούεφσκι) αυτό-καθορίζεται ως ο υπερασπιστής της λεγόμενης «πραγματικής ‘μακεδονικής’ ταυτότητας», σε αντίθεση με το SDSM, αφού το VMRO-DPMNE, καταγγέλλει ότι η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση είναι κόμμα « αντι-πατριωτικό» και «αντεθνικό».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr