Κουμάνοβο: Οι συγγενείς των Αλβανών δολοφονημένων διεκδικούν τις σορούς των νεκρών




Μάιος 20, 2015.

Πρίστινα.

Οικογένειες, σύντροφοι και πολίτες του Κοσσυφοπεδίου διαμαρτυρήθηκαν σήμερα και απαίτησαν από τις αρχές των Σκοπίων να παραλάβουν τις σορούς των σκοτωμένων στο Κουμάνοβο.


Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από τις οικογένειες, όσων  συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν, στην επιχείρηση του Κουμάνοβο και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο του Κοσσυφοπεδίου, στην Πρίστινα.

Εκ μέρους των οικογενειών των συλληφθέντων στα Σκόπια, μίλησε ο Ταουλάντ Γκάσι (Taulant Gashi), ο οποίος απαίτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να ζητήσει τις σορούς των Αλβανών και να ζητήσει πληροφορίες που θα αποκαλύψουν το μυστήριο  του περιστατικού στο Κουμάνοβο.

Ο Γκάσι εκδήλωσε την οργή του από τις δηλώσεις ορισμένων ηγετών των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου  που χαρακτήρισαν τους εμπλεκόμενους στη σύγκρουση του Κουμάνοβο ως τρομοκράτες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των οικογενειών των Μαρτύρων του UCK,  Τζαβίτ Γιασάρι (Xhavit Jashari), δήλωσε ότι μεταφέρει ένα μήνυμα προς τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου: 

«Εκείνοι που πολέμησαν στο Κουμάνοβο, ήταν αγωνιστές  της ελευθερίας για τους Αλβανούς που ζούσαν εκεί. Από τούδε και στο εξής σε όποιους εκδίδουν ανακοινώσεις αλαζονείας για εκείνους που πολέμησαν σε αυτά τα εδάφη θα τους  λέμε ότι κάνουν λάθος στην εκτίμησή τους», είπε ο Γιασάρι.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι έχουν σκοτωθεί 9 Κοσοβάροι και άλλοι 21 έχουν συλληφθεί, αλλά ακόμη δεν έχουν αντιμετωπίσει επίσημη κατηγορία από τις αρχές των Σκοπίων.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr