Ο Τζον Μακέιν ‘διορίστηκε’ σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου




Μάιος 14, 2015.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, διόρισε τον Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν ως σύμβουλό του, και ως πρώτη κίνησή του ήταν να καλέσει την Ουάσιγκτον να στείλει όπλα στον πόλεμο της Ουκρανίας.


Οι αρχές στην Ουκρανία, δημιούργησαν ένα συμβουλευτικό όργανο για να βοηθήσουν την πρώην σοβιετική δημοκρατία να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να διακοινώσει την ανάγκη παγκόσμιας υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Ο Μακέιν ο οποίος είναι Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και εκλέγεται στην Αριζόνα, θα γίνει μέλος του συμβουλευτικού οργάνου, μαζί με τον Καρλ Μπιλντ, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, που είναι γνωστή για την κριτική στάση απέναντι στους Ορθόξους Χριστιανούς, όπως ανέφερε  το Reuters.

Η διεθνής συμβουλευτική επιτροπή για τις μεταρρυθμίσεις που θα καθοδηγείται από τον φιλοδυτικό  πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, θα περιλαμβάνει τον Elmak Brok του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  και τον οικονομολόγο Anders Aslud.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr