‘Βέτσερ’: Σερβική τρομοκρατική ομάδα θα καταστρέψει τα Σκόπια!
Φιλοκυβερνητικό δημοσίευμα ‘βλέπει’ ξένο δάκτυλο στη χώρα

Μάιος 19, 2015.

Σκόπια.

«Συμμορία που είναι ειδικευμένη σε πραξικοπήματα,  είναι αυτή της σερβικής τρομοκρατικής ομάδας ‘Kanvas’, τα μέλη της οποίας πληρώνονται με 1.500 δολάρια και εξειδικεύονται στη διοργάνωση διαδηλώσεων», γράφει η βουλγαρική ‘Blitz’ επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.


Μάλιστα, το δημοσίευμα διατείνεται ότι η ‘Βέτσερ’ έχει έγγραφα που επιβεβαιώνουν  τους ισχυρισμούς αυτούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την σκοπιανή εφημερίδα, πίσω από το σκηνικό αυτό βρίσκεται η «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος, η USAID και το FORUM, οι οποίες οργανώσεις διοργανώνουν  τις διαμαρτυρίες του Ζόραν Ζάεφ και της Ραντμίλα Σεκερίνσκα του SDSM.

Η πρώτη διαδήλωση διοργανώθηκε για τη δολοφονία του Μάρτιν Νεσφκόφκσι το 2011 και σύμφωνα με τη στρατηγική  της οργάνωσης  Kanvas’ όταν οι βίαιες διαδηλώσεις δεν δίνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ρίχνονται  μαζικά, προκαλώντας έναν ελεγχόμενο πόλεμο, ταραχές με αιματοχυσίες.

«Η σερβική οργάνωση ‘Kanvas’ είναι η μόνη αντι-ισλαμική οργάνωση που είναι στον κατάλογο των 85 τρομοκρατικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στα μέλη της έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Ρωσία. Έχουν εμπλακεί στις αναταραχές του Μαϊντάν στην Ουκρανία, στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ την Αίγυπτο και σε άλλες 28 χώρες σε όλον τον κόσμο. Τώρα θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», γράφει η εφημερίδα Βέτσερ.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι μία από τις πρωτοβουλίες του ιδρύματος Σόρος και της USAID είναι η χρηματοδότηση σε μη -βίαιες διαμαρτυρίες, στις οποίες λαμβάνουν μέρος και οι συμμετέχοντες  στην  οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι φοιτητές που εκπαιδεύονται στην ‘Kanvas’. Η οργάνωση έχει παρουσιασθεί στη χώρα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, λίγο πριν από τις φοιτητικές διαδηλώσεις. 

Ανακοινώθηκε ότι έχουν δρομολογηθεί δύο ιδέες για διαμαρτυρίες, σε κάθε μία από αυτές οι διαδηλωτές θα λάβουν 1.500 δολάρια.

Η προθεσμία για συμμετοχή στα σχέδια αυτά ήταν η 28η Ιανουαρίου 2015 και οι αιτήσεις παραδίδονταν στη Σόνια Ισμαήλ, γράφει το δημοσίευμα της ‘Βέτσερ’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr