Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ συνάντησε αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών






Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Μάιος 21, 2015.


Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης,  της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, Ζόραν Ζάεφ,  είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με αρμοδιότητα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ιβάν Σιμόνοβιτς,  ο οποίος επικουρείτο από άλλα μέλη του διεθνούς οργανισμού του ιδίου τμήματος.



Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία τα κύρια θέματα ήταν:  η υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πΓΔΜ, η μαζική παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών από την κυβέρνηση, η κατάχρηση της δικαστικής εξουσίας, η έλλειψη ελευθερίας του λόγου και η γενική παρακμή του κράτους δικαίου στη χώρα.


Το SDSM,  σημείωσε ότι «υπάρχει μια μείωση σε όλους τους σχετικούς τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής από το 2006, ένα έτος από το οποίο προκλήθηκε ζημία στην προοπτική  για την ένταξη  της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ δήλωσε τη γνωστή θέση του κόμματος του, καθώς και της αντιπολίτευσης σε γενικές γραμμές, ότι οι λύσεις πρέπει να βρεθούν με δίκαιες εκλογές με μια τεχνοκρατική, μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα επιτρέψει την εξομάλυνση του πολιτικού κλίματος στη χώρα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr