πΓΔΜ: Οι συγκρούσεις των αστυνομικών και των ένοπλων Αλβανών συνεχίζονται την Κυριακή







φωτό από το Κουμάνοβο



Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 10, 2015.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ότι η αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της πόλης Κουμάνοβο έληξε με την εξάλειψη της αλβανικής ομάδας, οι μάχες συνεχίζονται από το πρωί την Κυριακής.


Ανταλλαγή πυρών ακούγονται μέσα στην πόλη, το Κουμάνοβο είναι αποκλεισμένο, ενώ πολλοί πολίτες έχουν εγκαταλείψει την πληγείσα περιοχή.

Αρκετές εκατοντάδες Αλβανών διέφυγαν στη γειτονική Σερβία, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συγγενείς στο νοτιότερο τμήμα της.

Εν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της FYROM χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την επιτήρηση των περιοχών του Κουμάνοβο που πλήττονται από τον συνεχιζόμενο ανταρτοπόλεμο.

Επτά μέλη της αστυνομίας μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί, ενώ η κυβέρνηση, η οποία λογοκρίνει τη ροή των πληροφοριών από την πόλη, δεν κάνει καμία αναφορά για θανάτους Αλβανών, ούτε αμάχων.

Ο διεθνής μαραθώνιος των Σκοπίων, έχει ακυρωθεί λόγω ανησυχίας για την ασφάλεια, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα  ανακοινώθηκε ως ημέρα πένθους σε όλη την επικράτεια της πΓΔΜ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr