Ο πρόεδρος των Σκοπίων επέκρινε τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού




Μάιος 8, 2015.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για ενοποίηση με το Κοσσυφοπέδιο, ως κίνητρο για συγκρούσεις στα Βαλκάνια.


Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ιβάνοφ ανέφερε ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν  τις εθνικιστικές δηλώσεις για να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους.

«Είναι περιττό να χρησιμοποιούνται, ρητορικές του 19ου και του 20ου αιώνα. Όλοι μας μπορούμε να αισθανόμαστε μεγάλοι στα Βαλκάνια, εάν επενδύσουμε σε κοινά κριτήρια και σε ανώτερες αρχές και να μην σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε τα σύνορα αποκτώντας νέα εδάφη, που πάντοτε προκαλούν συγκρούσεις στα Βαλκάνια», είπε ο Ιβάνοφ σοβαρά ενοχλημένος από τις δηλώσεις Ράμα.

Ο Ιβάνοφ τόνισε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι αυτή που συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα. 


Ερωτηθείς σχετικά με την τεταμένη πολιτική κατάσταση στα Σκόπια, ο πρόεδρος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, είπε ότι για αυτήν υπαίτια είναι η αντιπολίτευση.

« Η σημερινή κατάσταση χρησιμοποιείται από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης για προσωπικά συμφέροντα. Πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους του, να έρθει στην εξουσία», δήλωσε ο Ιβάνοφ, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr