Η ελληνική «κυβέρνηση του πολέμου» θα φθάσει στα άκρα με τους πιστωτές






Μάιος 11, 2015.

Η ελληνική « κυβέρνηση του πολέμου» αποφάσισε να εναντιωθεί στις ευρωπαϊκές χώρες- πιστωτές της, ως συνέπεια της σκληρής διαπραγμάτευσης,  που ακόμη δεν έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της, αλλά προβλέπεται να έρθει με βαριές μάχες», σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι ηγετικές φυσιογνωμίες του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν να προστατεύσουν τις «κόκκινες γραμμές» για τις συντάξεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη αφήνοντας ανοικτές όλες τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη στρατηγική. Τα ελληνικά ταμεία είναι, ήδη, άδεια, και τα ταμεία έκτακτης ανάγκης που λαμβάνονται από τις τοπικές αρχές και τις τοπικές δομές,  θα τελειώσουν σύντομα.

«Εάν πρόκειται να τεθούμε  υπό αμφισβήτηση, η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση και θα συνεχίσει το δρόμο της.  Στόχος μας  δεν είναι να πειράξουμε  τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε τις συνέπειες», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρέπει να ενημερωθεί ο λαός για τη διαδικασία με επισκέψεις σε όλη την επικράτεια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr