Ουκρανία: Η φορολόγηση στις πόρνες θα τονώσει την οικονομία της χώρας






«Η Ουκρανία θα υλοποιήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χρησιμοποιώντας τις πόρνες», γράφει το δημοσίευμα

Μάιος 30, 2015.

Η Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο) προτείνει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της Ευρώπης και στη νομιμοποίηση της πορνείας στην Ουκρανία.


Η προσέγγιση αυτή θα αποφέρει καθαρά οικονομικά κέρδη. Φυσικά, μόνο από την πορνεία, η Ουκρανία δεν σώζεται, γράφει «vzglyad», αλλά θα επιλυθούν μια σειρά άλλα κοινωνικό- οικονομικά προβλήματα. Και το πιο σημαντικό η χώρα θα κάνει πράγματι ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ουκρανίας, Μιχαήλ Γκαβρίλιουκ σε συνέντευξή  του στο UNN προτείνει τη νομιμοποίηση της πορνείας στη χώρα, όπως γίνεται σε πολλές χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα σημαίνει ότι θα παύσει η εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, αφού θα έχουν νόμιμο έλεγχο υγιεινής.

«Πιστεύω ότι στο εξωτερικό ξέρουν τι κάνουν. Εάν οι γυναίκες που προσφέρονται ελεύθερα, ενταχθούν σε οίκους ανοχής θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και δεν θα υπάρχουν ασθένειες», είπε ο βουλευτής, «και από την άλλη, τα χρήματα αυτά, της βιομηχανίας αυτής, με νόμιμο τρόπο θα γεμίσουν τον προϋπολογισμό και δεν θα μπαίνουν στα πορτοφόλια των διεφθαρμένων αξιωματικών επιβολής του νόμου και των κυβερνητικών αξιωματούχων».

Και συνέχισε: 

« Είμαι πεπεισμένος ότι η φορολόγηση των πορνών θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο, όπως και η φορολόγηση των κουλοχέρηδων που τώρα εισρέουν στα ιδιωτικά πορτοφόλια».

Η πορνεία έχει νομιμοποιηθεί σε πολλές χώρες της ΕΕ, ιδίως στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία και οι πόρνες έχουν σχηματίσει συνδικαλιστικά όργανα.

Οι πόρνες εργάζονται, επίσης, νόμιμα  στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες. Από την άποψη αυτή αφού η Ουκρανία στρέφεται προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η παράνομη πορνεία είναι μια σκιά στην οικονομία της, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το επόμενο βήμα θα ήταν να συμπεριληφθεί ο κύκλος εργασιών του κλάδου στον υπολογισμό του ΑΕΠ. Όπως γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το Σεπτέμβριο, όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ (ακόμη και σε εκείνες που τα ‘κορίτσια’ δεν έχουν νομιμοποιηθεί) θα απαιτηθεί να λαμβάνονται υπόψη στον προϋπολογισμό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τα κέρδη από την πορνεία, όπως και η παραγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών.

Τέτοιου είδους φορολόγηση  αποδίδει και δίδει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.
Έτσι η Βρετανία έχει αυξήσει το έσοδά της αφού υπολογίζονται στο 1% του ΑΕΠ, στη Γερμανία αντιστοιχεί με το 3%, στην Ελλάδα ενώ είχαν μεγάλες προοπτικές τελικά αποδίδει μόνο στο 2% του ΑΕΠ, παρεμπιπτόντως και το ποσοστό αυτό είναι καλό.

Η Ουκρανία αποτελεί το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο του σεξουαλικού τουρισμού, σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς HIV/AIDS Συμμαχίας για την Ουκρανία του 2013. Οι περιοχές του Κιέβου, Χάρκοβο, Οδησσού θεωρούνται φαβορί στον τομέα αυτόν του τουρισμού.

Ειδικότερα, την περίοδο του καλοκαιριού, στην Οδησσό έρχονται κατά κύματα οι Τούρκοι να εξυπηρετηθούν σεξουαλικά.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, στην Ουκρανία με το ‘σπορ’ αυτό ασχολούνται περίπου 80 χιλιάδες νέες γυναίκες.

Στις μεγάλες πόλεις, περίπου το 1,5% του γυναικείου πληθυσμού εμπλέκεται στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Ενώ σε άλλες χώρες της Ανατολική Ευρώπης το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από το 0,4 ως το 1,4%, και στη Δυτική Ευρώπη από το 0,1 έως το 1,4%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, κατά πάσα πιθανότητα,  ότι, όχι μόνο, στην Ουκρανία υπάρχουν όμορφα κορίτσια, αλλά είναι χαμηλό το επίπεδο ζωής καθώς και η έλλειψη ποινικών κυρώσεων με σκοπό την πορνεία. Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, η πορνεία τιμωρείται με ένα απλό πρόστιμο.

Η νομιμοποίηση της πορνείας στην Ουκρανία, μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των εσόδων από τον σεξουαλικό τουρισμό.

Έτσι, εάν επιβληθεί φόρος 30% επί των κερδών, ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας θα τονωθεί με 4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως. 
Αυτό μπορεί να συγκριθεί με τις πληρωμές στον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας εταιρείας των Σιδηροδρόμων της Ουκρανίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr