Ο Σέρβος πρωθυπουργός φοβάται ανάφλεξη στα Βαλκάνια






Μάιος 18, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα ότι φοβάται από την κρίση στα Σκόπια γιατί θα μπορούσε να προκληθεί μια νέα σύγκρουση στα Δυτικά Βαλκάνια.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, αφού ρωτήθηκε εάν ανησυχεί από το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου στην περιοχή, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στην  πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία- FYROM,  ο επικεφαλής της σερβικής κυβέρνησης είπε ότι «για πρώτη φορά αισθάνεται λίγο φοβισμένος».

«Βλέπω και αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά στα Δυτικά Βαλκάνια. Δεν αναφέρομαι στις διαμαρτυρίες, αλλά στην αστάθεια», δήλωσε ο Βούτσιτς.

«Μια σπίθα θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη στα Δυτικά Βαλκάνια. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουμε την ειρήνη στην περιοχή και πιστεύω ότι σε αυτό έχουμε την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

Ο Βούτσιτς μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, που είναι μέλη  της ομάδας «Φίλοι της Σερβίας».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr