Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε Βουλγάρους και Ρουμάνους αξιωματούχους




Μάιος 24, 2015.

Νυν και πρώην αξιωματούχοι των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας καταγράφηκαν ως ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ και έχει απαγορευθεί για αυτούς η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Hoyt Yee, κατά την ακρόαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.


Η δήλωση αυτή έγινε σε σχέση με την αξιολόγηση των κινδύνων για το μέλλον των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουγγαρίας, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να απαγορεύσει έξι Ούγγρους αξιωματούχους να έχουν  πρόσβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Black Sea News που επικαλείται το βουλγαρικό Νοβίνιτε.

Ο Hoyt Yee είπε ότι δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των ατόμων στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος, αλλά μόνο τον αριθμό τους.

«Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τα ονόματα των πολιτών, καθώς δεν αναφέρονται δημόσια τα ονόματα των ανθρώπων από την Ουγγαρία. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε  δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δεν έχει πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση αξιωματούχων της χώρας σε είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Μπετίνα Ζότεβα, γραμματέας Τύπου του υπουργείου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr