Το Ισραήλ προσφέρει προστασία στη Σαουδική Αραβία από πυραυλική επίθεση




Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Iron Dome» σε δράση


Μάιος 23, 2015.

Το Ισραήλ εξέφρασε την επιθυμία, να θέσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, που κατέχει, για την προστασία της Σαουδικής Αραβίας από επιθέσεις από την Υεμένη.
Αυτό αναφέρθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κολ Ίσραελ», όπως δημοσιεύεται σήμερα σε αραβικά μέσα ενημέρωσης.


Ειδικότερα, η αραβική εφημερίδα «Ράι αλ Ούμ» που εκδίδεται στο Λονδίνο, επισημαίνει ότι η ισραηλινή πρόταση εξετάζεται με προσοχή από τους εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας, μέσω των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι διαπιστευμένοι στην Ιορδανία.

Συγχρόνως λεπτομέρειες για μια πιθανή συμφωνία για το θέμα αυτό δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Το Ισραήλ, είναι γνωστό ότι έχει ένα  πολυεπίπεδο σύστημα πυραυλικής άμυνας με σκοπό την προστασία τόσο από ρουκέτες μικρού και μεσαίου μεγέθους (από τα συστήματα «Iron Dome» και «Magic Wand») καθώς και για βαλλιστικούς πυραύλους (το σύστημα «Arrow»).

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε σήμερα σε θέσεις ανταρτών στη βόρεια Υεμένη.

Το κανάλι Sky  στην αραβική έκδοσή του, ανέφερε ότι σημαντικό πλήγμα καταφέρθηκε στο σπίτι του πρώην προέδρου Σαλάχ, ο οποίος σήμερα είναι ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, αναφέρει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr