Το ΝΑΤΟ απέλασε δεκάδες Ρώσους ‘κατασκόπους’






Μάιος 13, 2015.

Στην έδρα του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες, ανησυχούν ότι πράκτορες του Κρεμλίνου έχουν διεισδύσει στη δομή της Συμμαχίας και άρχισαν να αναδιοργανώνονται για να προστατεύσουν  την Ευρώπη από την επιθετικότητα της Ρωσίας, αναφέρει η Black Sea News επικαλούμενη δημοσίευμα της «The Daily Mail».


«Το ΝΑΤΟ απελαύνει δεκάδες Ρώσους με την υποψία της κατασκοπείας από την έδρα του στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να μειώσει τη συγκέντρωση πληροφοριών από τη Μόσχα με φόντο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ανατολής και Δύσης», σημειώνεται.

«Παρά το γεγονός ότι πηγές του ΝΑΤΟ εκτιμούν  ότι ο συνολικός αριθμός των Ρώσων αντιπροσώπων στα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες είναι περίπου 90,  η Μόσχα αμφισβήτησε τα στοιχεία αυτά, ισχυριζόμενη ότι έχει διαπιστευτεί 37 άτομα. Ενώ, ένας διπλωμάτης από χώρας μέλος του ΝΑΤΟ πρότεινε από αυτούς τους 61», αναφέρει το άρθρο.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η απέλαση των Ρώσων έγινε με την υποψία της κατασκοπείας, μετά από έγκριση τον περασμένο μήνα της απόφασης  για τη μείωση του αριθμού των αντιπροσωπειών από χώρες εκτός ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, έως 30 άτομα.

«Η μόνη χώρα που έχει πληγεί από το νέο κανονισμό, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου είναι η Ρωσία», έγραψε ο ανταποκριτής του δημοσιεύματος.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν επιβεβαιώσει ότι ο σκοπός του μέτρου αυτού είναι να μειωθεί η ρωσική συλλογή πληροφοριών, προσθέτοντας ότι τώρα μόνο τέσσερις Ρώσοι- ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, βουλευτές, γραμματείς και οδηγοί του- επιτρέπεται να κινούνται γύρω από την έδρα της Συμμαχίας ασυνόδευτοι.

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg τόνισε για το θέμα είπε « αποφασίσαμε να σταματήσουμε κάθε πρακτική συνεργασία, αλλά να κρατήσουμε τα κανάλια των πολιτικών και των στρατιωτικών τομέων σε διάλογο και επαφή. Μια αντιπροσωπεία των 30 ατόμων είναι αρκετή».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr