ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Μόνο με διάλογο θα λυθούν τα προβλήματα Αλβανίας και Ελλάδας»




Μάιος 31, 2015.

Η Αλβανία και η Ελλάδα, μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους, μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και διάλογο και όχι με δηλώσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επικοινωνία με τη σημερινή κυβέρνηση της Αθήνας, έχει μειωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση.


Όσον αφορά το θέμα των θαλάσσιων συνόρων, που συνεχώς  δημιουργεί εντάσεις  στις σχέσεις  της Αλβανίας με την Ελλάδα, ο Μπουσάτι είπε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοικτές».

Σύμφωνα με τον ίδιο,  η λύση θα βρεθεί όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών  και βάση σε αυτές θα είναι διεθνές δίκαιο.

«Μπορώ να πω ότι η εξωτερική πολιτική της Αλβανίας είναι συγκροτημένη,  δυναμική  και ισορροπημένη, πρόσθεσε ο Μπουσάτι, απαντώντας στην κριτική του ΥΠΕΞ της Ελλάδας ότι στην Αλβανία  ηγούνται «ερασιτέχνες στη διπλωματία», σημειώνει το δημοσίευμα του Alsat.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr