Ρωσικό ΥΠΕΞ: Σχεδιάζεται αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων






Μάιος 16, 2015.

Μόσχα.

Οι πληροφορίες για τη σύλληψη ενός πολίτη του Μαυροβουνίου στα Σκόπια, ο οποίος υποστήριξε τους εξτρεμιστές Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, παρουσιάζει πειστικές αποδείξεις ότι σχεδιάζεται αποσταθεροποίηση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα από εξωτερικούς παράγοντες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα σερβικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν πειστικές αποδείξεις των προσπαθειών να ρίξουν την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία – FYROM, στην κόλαση των εθνοτικών συγκρούσεων. Είναι, επίσης, απόδειξη ότι οι δυτικές  χώρες διοργανώνουν  σενάρια καταστροφικά, όπως αυτά που έκαναν στην Ουκρανία τα φέρνουν τώρα στα Σκόπια. Πολίτες άλλων χωρών, όπως του Μαυροβουνίου, αποτελούν δάχτυλο (δόλωμα)  του ΝΑΤΟ», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: 

«προκαλείται χάος με τέτοιες ενέργειες στα Βαλκάνια και σε καυτά σημεία της περιοχής, που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την αιματοχυσία της δεκαετίας του ’90. Υπάρχει κίνδυνος και για την Ευρώπη» σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την πηγή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr