Πρόεδρος Τουρκικού Κόμματος Βουλγαρίας- Το Κουμάνοβο είναι μάθημα




Μάιος 10, 2015.


Τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στο Κουμάνοβο επικαιροποιούν το βουλγαρικό εθνοτικό μοντέλο, δήλωσε ο πρόεδρος του (τουρκικού) Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, Λιούτβι Μεστάν.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του το μοντέλο της εθνοτικής ανοχής αποτελεί εναλλακτική λύση στην εμφύλια διαμάχη.

«Ελπίζουμε ότι η πολιτική κρίση στα Σκόπια, πρέπει να ελεγχθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μετατραπεί  σε πιο επικίνδυνες εθνοτικές συγκρούσεις. Το πρόβλημα του Κουμάνοβο, δεν είναι μόνο πρόβλημα για τα Σκόπια. Είναι πρόβλημα των Βαλκανίων, στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μεγάλο μάθημα που βγαίνει από το Κουμάνοβο είναι για εμάς τους πολιτικούς της Βουλγαρίας. Πρέπει να διατηρήσουμε το βουλγαρικό εθνικό μοντέλο,  την κοινωνική ειρήνη και το πιο πολύτιμο περιουσιακό μας στοιχείο που είναι η Δημοκρατία στην Βουλγαρία», δήλωσε ο Μεστάν.

Ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία, παρακολούθησε  εκδήλωση της κοινότητας στο χωριό  Γκόρσκο Νόβο στο Βέλικο Τάρνοβο. 

Η εκδήλωση είχε θέμα «Μαζί κατά του μίσους». Σημειώνεται ότι στο χωριό  ζουν περίπου 500 κάτοικοι με ανάμεικτο πληθυσμό- Βούλγαροι, Βλάχοι, Πομάκοι, Ρομά και Τούρκοι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr