Πρέσβης ΕΕ: Η FYROM έχει σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας





Μάιος 19, 2015.

Σκόπια.

Ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Aivo Orav, ανέφερε ότι η χώρα αυτή έχει σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων κατά τη συζήτηση που έγινε με θέμα « Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια».

«Σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα σας, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας  στην έκθεση που συντάχθηκε τον Οκτώβριο, όπου προσπαθήσαμε να θίξουμε τα προβλήματα του δικαστικού συστήματος, της δικαιοσύνης, της διαφθοράς και της ελευθερίας του λόγου. Είσαστε μια υποψήφια χώρα και επιδιώκουμε να ετοιμασθεί για ένταξη. Η FYROM μέχρι τώρα έχει λάβει μια σύσταση για διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν κατέστη δυνατή, επειδή δεν υπήρχε συναίνεση μεταξύ των κρατών – μελών», είπε ο πρέσβης Όραβ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr