Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο Ισραηλινός Στρατός ετοιμάζεται για επίθεση στο νότιο Λίβανο
Ισραηλινός στρατός στα σύνορα με Συρία
 (Φωτογραφία του γραφείου τύπου του ισραηλινού στρατού)


Ιούνιος 3, 2015.

«Κατά τη διάρκεια του πολέμου με την  ‘Χεζμπολάχ’ θα εκκενωθούν μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Λίβανο και στη συνέχεια θα γίνει επίθεση», είπε ο ανώτερος αξιωματικός  στρατηγός Τσαχάλα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκκένωση του μισού εκατομμυρίου κατοίκων από το Νότιο Λίβανο, θα διαρκέσει 24 ώρες.

Αυτό είπε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων αφιερωμένης στη μεγάλη κλίμακας άσκηση του στρατού, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα σε όλο το Ισραήλ, με τη συμμετοχή της πολεμικής αεροπορίας, των χερσαίων δυνάμεων,  των υπηρεσιών Logistics  και άλλων υπηρεσιών.

 «Σε διάρκεια τεσσάρων ημερών, θα είμαστε σε θέση να επιτεθούμε σε χιλιάδες στόχους, όπως επιτεθήκαμε κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου του Λιβάνου», είπε.

Πρόσθεσε ότι σήμερα, η ‘Χεζμπολάχ’ βρίσκεται σε δύσκολη στρατηγική θέση. Περίπου 6 με 8 χιλιάδες μαχητές της βρίσκονται στη Συρία, όπου πολεμάνε στο πλευρό των δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ εναντίον των τζιχαντιστών.

Είπε, ακόμη, ότι η ‘Χεζμπολάχ’ τράβηξε τις δυνάμεις της από το νότιο Λίβανο στον πόλεμο της Συρίας, αλλά τα όπλα της και τα πυρομαχικά βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους.

«Από την αρχή του πολέμου στη Συρία, η ‘Χεζμπολάχ’ έχει χάσει 700 στρατιώτες, 102 τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ο αξιωματικός.

Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις  στη συριακή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, σύμφωνα με την πηγή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr