ΟΗΕ: Οι Τζιχαντιστές πωλούν τις γυναίκες για ένα πακέτο τσιγάρα






Ιούνιος 9, 2015.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, πωλούν τις απαχθέντες νεαρές γυναίκες, μερικές φορές για ένα πακέτο τσιγάρα», δήλωσε η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία Zainab Bangura.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η απεσταλμένη επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία και εργάστηκε σε ένα σχέδιο δράσης για την επίλυση του τρομοκρατικού προβλήματος  της σεξουαλικής βίας που ασκούν οι τζιχαντιστές.


«Είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται στα σώματα των γυναικών», είπε χθες η Bangura, η οποία έχει  στοιχεία για τη σεξουαλική βία από γυναίκες και κορίτσια  που έχουν διαφύγει από την αιχμαλωσία σε περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, όπως στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

 Οι τζιχαντιστές οργανώνουν παζάρι σκλάβων όπου εκτίθενται κορίτσια που έχουν απαχθεί από τις επιθέσεις τους, αλλά δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που οι τζιχαντιστές έχουν σε αιχμαλωσία.

«Οι τζιχαντιστές απαγάγουν τα κορίτσια όταν καταλαμβάνουν μια περιοχή, προκειμένου να ανανεώσουν τον εφοδιασμό τους, προκειμένου να έχουν νέα κορίτσι, τα παλαιότερα τα οδηγούν στο εμπόριο», είπε Bangura.

Η ίδια θα προσθέσει ότι οι τιμές για τα κορίτσια αρχίζουν από ένα πακέτο τσιγάρα και μερικές φορές φθάνουν  σε εκατοντάδες  ή ακόμη και χιλιάδες δολάρια.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ, περιέγραψε την τρομακτική εμπειρία πολλών εφήβων κοριτσιών που απήχθησαν, οι περισσότερες από τις οποίες είναι από την κοινωνία των Γεζιτών, που αποτελεί στόχο των τζιχαντιστών.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr