Η Τουρκία κατηγορεί τους Κούρδους της Συρίας για διωγμό Αράβων και Τουρκμένων




Οι Τούρκοι ‘βλέπουν’ ότι δημιουργείται στα σύνορά τους,  ένα καντόνι που θα κατοικείται μόνο από Κούρδους 

Ιούνιος 12, 2015.

«Καθώς η Τουρκία είναι απασχολημένη με συζητήσεις για κυβερνητικό συνασπισμό, οι Κούρδοι της Συρίας, λαμβάνουν μέτρα για τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και σε αυτό έχουν βοήθεια από τις αμερικανικές δυνάμεις», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα που εγείρει την απειλή ενός σχεδιασμού κρατικής υπόστασης των Κούρδων στα νότια σύνορα.


«Οι Άραβες και του Τουρκμένοι προσέφυγαν στην Τουρκία, εξαιτίας των βομβαρδισμών από τον αμερικανικό συνασπισμό και η περιοχή καλύφθηκε από μέλη του συριακού PYD και του PKK».

«Το κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD», συνεχίζει το δημοσίευμα, « μαζί με το PKK και τις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού ανάγκασαν του Άραβες κατοίκους της περιοχής και τους Τουρκμένους να καταφύγουν στην Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσουν  ένα νέο καντόνι που θα αποτελείται αμιγώς από τους Κούρδους. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας οι κουρδικές δυνάμεις YPG, ξεκίνησαν να αλλάξουν  τη δημογραφική δομή της περιοχής».

Το τούρκικο δημοσίευμα κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για το βομβαρδισμό στην περιοχή αφού «επίσημες πηγές είπαν ότι ο διεθνής συνασπισμός κατά τους βομβαρδισμούς  του στην περιοχή σκότωσε 35 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών». Οι βομβαρδισμοί γίνονται απέναντι από την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε, στην περιοχή Ζαΐντι και Άρμπα.

Οι Κούρδοι του Ιράκ δεν γνωρίζουν τίποτε για τέτοιες εικασίες

Οι Κούρδοι του Ιράκ –συνεχίζει το δημοσίευμα- έκαναν δήλωση στην οποία τονίζουν ότι δεν έχουν καμία γνώση αυτών των βημάτων που ισχυρίζεται η Τουρκία.

Επιπρόσθετα, το μέλος του Κουρδικού Συμβουλίου της περιφέρειας του ιρακινού  Κουρδιστάν, Φουάντ Χουσεΐν,  είπε ότι οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν για να δράσουν από κοινού.

Οι Τούρκοι βλέπουν ενοποίηση των Κούρδων

Επιπρόσθετα, ο Κούρδος ακαδημαϊκός στη Συρία, Omar Seyhmus, αρνήθηκε τις αιτιάσεις των Τούρκων και  δήλωσε ότι η αυξημένη δραστηριότητα των Κούρδων δεν είναι στοιχείο για την ενοποίηση των Κούρδων, αλλά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Κούρδων στη Συρία.

Ερντογάν: Στη θέση των Αράβων και Τουρκμένων μπαίνουν οι Κούρδοι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε για το θέμα ότι «στα σύνορά μας στην Tel Abyad βομβάρδισαν τα αεροπλάνα της Δύσης και οι Άραβες και οι Τουρκμένοι κατέφυγαν στη χώρα μας. Στη θέση τους πήγαν μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων του PYD  και του PKK. Αυτή είναι η ειλικρίνεια της Δύσης; 15 χιλιάδες άτομα ήρθαν στη χώρα μας και κατευθύνονται στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο», είπε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ