Ντάτσιτς: Η ΕΕ πρότεινε στη Ρωσία να παρακάμψει τη Σερβία, σε αγωγό φυσικού αερίου...


d


Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας και Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι πληροφορήθηκε από Ρώσους συναδέλφους του, ότι οι επίσημοι παράγοντες της ΕΕ πρότειναν στη Ρωσία  για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα ονομαζόταν «Ανατολικό δαχτυλίδι», και ο οποίος  θα περνούσε μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, ότι έπρεπε να παρακάμψει τη Σερβία.


 Ειδικά, ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής της επιχείρησης Gasprom, κύριο Αλεξέι Μίλερ, ότι δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί τόσο μεγάλη δόση υποκρισίας εκ μέρους των Ευρωπαίων παραγόντων, επειδή αυτοί έκαναν το παν για να ναυαγήσει το πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream"/ «Νότιο ρεύμα». 

«Αν αυτή η πληροφορία είναι σωστή, τότε πρέπει να έχουμε σοβαρές συνομιλίες με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη στάση τους απέναντι στους πολίτες της Σερβίας και απέναντι στα συμφέροντα της χώρας μας»,- κατέληξε ο κ. Ντάτσιτς.

πηγή: Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ