Η Ευρώπη ξεκινά ναυτική επιχείρηση κατά των διακινητών μεταναστών



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 17, 2015.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ναυτική επιχείρηση για την καταπολέμηση των διακινητών ανθρώπων σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα.


Η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ελπίζει η αποστολή να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Αρχικά, η επιχείρηση θα περιορισθεί στην παρακολούθηση και την ανάλυση των δραστηριοτήτων των διακινητών, χρησιμοποιώντας πολεμικά πλοία, αεροσκάφη περιπολίας, υποβρύχια και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αφού μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει λάβει καμία έγκριση για ανάληψη δράσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εφόσον εγκριθεί η δράση αυτή, θα ξεκινήσει η καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι έμποροι των λιμένων της Μεσογείου.

Επίσης, για να ξεκινήσει η αποστολή,  απαιτείται και η ομόφωνη έγκριση όλων των 28 χωρών της ΕΕ.  Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν το επιχειρησιακό σχέδιο για την αποστολή, όπως ανέφερε ανώτερη διπλωματική πηγή της ΕΕ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος  για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, Δημήτρης
Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι  από την αρχή του έτους στις χώρες της ΕΕ, έφθασαν πάνω από 100 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, από τους οποίους οι 60 χιλιάδες μετακινήθηκαν μέσω της Λιβύης, από την Τουρκία προς την Ελλάδα πέρασαν περίπου 25 χιλιάδες και άλλοι 15 χιλιάδες από άλλες οδούς.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ