Σκόπια: Τίποτε εποικοδομητικό από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών



 http://www.echedoros-a.gr

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούνιος 29, 2015.

Συγκρατημένες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των δύο σλαβικών πολιτικών κομμάτων στην πΓΔΜ, του VMRO-DPMNE και της αντιπολιτευτικής  Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), μετά τη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία δυτικών διπλωματών.


Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Κλάμπ των Βουλευτών (Klub na pratenici), τη Δευτέρα 29 Ιουνίου,  στην πόλη των Σκοπίων και ήταν υπό την αιγίδα του πρέσβη της ΕΕ στην πΓΔΜ, Aivo Orav καθώς και του πρέσβη των ΗΠΑ, Jess Baily.

Σε αυτήν την τελευταία συνάντηση, παρέστησαν και τα δύο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα, το
DUI και το DPA,  και είναι η τρίτη στη σειρά, μετά από τις συναντήσεις στις 2 Ιουνίου στα Σκόπια και στις 10 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο συναντήσεις, όταν όλα τα κόμματα προέβησαν σε εκτενείς περιγραφές σχετικά με τις συναντήσεις, αυτή τη φορά οι ανακοινώσεις από τα συμμετέχοντα κόμματα ήταν ολιγόλογες.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – SDSM, ανακοίνωσε: 

«Οι ηγέτες των κύριων πολιτικών κομμάτων συναντήθηκαν σήμερα για να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τον καλύτερο  σχηματισμό της κυβέρνησης που θα προετοιμάσει τις εκλογές, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 2ας Ιουνίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αριθμός ακτιβιστών του αλβανικού κινήματος ‘Besa’ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο της συνάντησης και φώναζαν συνθήματα κατηγορώντας  τα δύο αλβανικά κόμματα ότι «δεν ενδιαφέρονται για πιο κρίσιμα ζητήματα των Αλβανών».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ