Αμερικανικά μαχητικά θα υπερασπίζονται τα εναέρια σύνορα ανατολικών χωρών



Ιούνιος 3, 2015.

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία θα αναπτυχθεί  στο εγγύς μέλλον στην Ευρώπη  και θα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του εναέριου χώρου τεσσάρων χωρών της ομάδας  Βίσεγκραντ: Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία και Ουγγαρία, όπως ανέφεραν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας.


«Εάν ένα αεροπλάνο καταληφθεί από τρομοκράτες και εμφανισθεί στον τσέχικο εναέριο χώρο ή εμφανισθούν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη ‘κατά λάθος’ εισβάλλοντας στη χώρα μας, τότε τα αμερικανικά μαχητικά θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον εισβολέα», έγραψε η εφημερίδα της Πράγας, «Idnes»επικαλούμενη δικές της πηγές από το τσεχικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτό είναι δυνατό να γίνει μετά από την υπογραφείσα συμφωνία για την από κοινού προστασία του εναέριου χώρου μεταξύ των χωρών της ομάδας ‘Visegrád Four’.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας, Ντάνιελ Κοστόλ, πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα τους προσεχείς μήνες, όπως γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr