Αναλυτές: Πέντε χιλιάδες Βόσνιοι ισλαμιστές έτοιμοι για ‘ιερό πόλεμο’



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 18, 2015.
Πολιτικοί αναλυτές, που βρίσκονται κοντά σε πηγές των μυστικών υπηρεσιών, ισχυρίζονται ότι οι τρομοκράτες κατά την επόμενη πενταετία, έχουν βάλει στόχο τα δυτικά Βαλκάνια και σύμφωνα με υπολογισμούς τους, τουλάχιστον 5.000 εξτρεμιστές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι έτοιμοι για «ιερό πόλεμο»/ ‘τζιχάντ’.


Μάλιστα προϊδεάζουν  ότι  η ημερομηνία έναρξης των επιθέσεων είναι η 28η Ιουλίου και αυτή η ημερομηνία (πάνω – κάτω)  έχει εξαχθεί από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και όπως εκτιμάται  χιλιάδες είναι οι εξτρεμιστές που έχουν ενεργοποιηθεί για τη δράση αυτή.

Πρώτος στόχος θα αποτελέσει η Σερβία και ιδιαίτερα η μουσουλμανική επαρχία της.

Πρόσφατα, στο διαδίκτυο εμφανίστηκε ένα βίντεο με τίτλο «Ισλαμικό κράτος στα Βαλκάνια». Αυτή η εικόνα ήταν το σήμα για να ‘ξυπνήσουν’ οι  πέντε χιλιάδες πιθανοί τρομοκράτες από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ώστε να προβούν σε απάνθρωπες επιθέσεις, όπως η δηλητηρίαση πηγών ποσίμου ύδατος,  πυρκαγιές σε ναούς και επιθέσεις σε προστατευμένα πολιτιστικά μνημεία.

«Ήδη, έχουμε τις επιθέσεις των Ισλαμιστών , όπως στο αστυνομικό τμήμα στο Ζβόρνικ και στο Μπουγκόινο, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγεβο, το παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη στο Μόσταρ», υπενθύμισε ένα μέλος  της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, ο Ντζεβάντ Γκαλιγιάσεβιτς.

Απειλές δέχθηκε  από το Ισλαμικό κράτος και η Σερβία, όπου πρόσφατα στο προαύλιο της σερβικής πρεσβείας στη Δαμασκό βρέθηκε  έναν απειλητικό σημείωμα προς τους Σέρβους υπαλλήλους, που τους προέτρεπε  να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα, διαφορετικά θα δολοφονηθούν.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι έχει καταστρωθεί ένα σχέδιο σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να διαλύσουν τη Σερβία και ισχυρίζονται ότι το σχέδιο καταστρώθηκε από μέλη της περιβόητης ‘βαλκανικής συμμορίας’, η οποία στρατολογεί  άτομα από την περιοχή αυτή.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ