Ειρηνευτικές Δυνάμεις του ΟΗΕ αντάλλασαν τρόφιμα με σεξ σε έφηβες




Ιούνιος 10, 2015.

Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των ΟΗΕ που έχουν αναπτυχθεί στην Αϊτή, προέβησαν σε σεξουαλική εκμετάλλευση σε περισσότερες από 200 γυναίκες  και κορίτσια, ανταλλάσοντας  τα τρόφιμα  και φάρμακα του διεθνούς οργανισμού με σεξ, όπως ανέφερε έκθεση του Γραφείου Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού, ενώ ένας άλλος αριθμός κακοποιημένων γυναικών παρέμεινε μυστικός.


Σύμφωνα με την έκθεση, για την οποία έχουν ενημερωθεί οι δυτικές υπηρεσίες, οι περισσότερες γυναίκες ήταν  έφηβες- κάτω των 18 ετών.

Συγκλονιστικά δεδομένα καταγράφηκαν  σε ερευνητικές συνεντεύξεις από τον Εσωτερικό Έλεγχο του Οργανισμού, με 231 άτομα από την Αϊτή, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι εξαναγκάστηκαν να κάνουν σεξ σε αντάλλαγμα βασικών ειδών παντοπωλείου για τις οικογένειές τους.

Οι γυναίκες της υπαίθρου, αντάλλασαν το σώμα τους με φάρμακα και τροφές για τα μωρά ή και μικροέπιπλα, ενώ εκείνες που ζουν σε αστικές περιοχές προσέφεραν σεξ στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, προκειμένου να λάβουν υποδήματα, κινητά τηλέφωνα, αρώματα κλπ. όπως σημειώνει η έκθεση.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ