Μονάδες Αυστριακών, Ούγγρων, Σέρβων στα σύνορα Σκοπίων για μετανάστες



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 23, 2015.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν κοινές περιπολίες αστυνομικών ασφαλείας της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, κατά μήκος των συνόρων της Σερβίας με την πΓΔΜ, όπως συμφώνησαν σήμερα (χθες) οι επικεφαλής  της ουγγρικής και της σερβικής αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς και Κάρολι Παπ, στο Szeged.


«Στα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της πΓΔΜ, από τη Δευτέρα η σερβική αστυνομία θα είναι παρούσα με 20 συναδέλφους από την Ουγγαρία με τέσσερα οχήματα και τις πιο σύγχρονες κάμερες θερμικής απεικόνισης», δήλωσε ο Βέλιοβιτς, μετά τη συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του , Παπ», όπως ανακοινώθηκε από υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα σύνορα με την πΓΔΜ και τη Βουλγαρία, κάθε ημέρα εισέρχονται περίπου 1000 άνθρωποι που στόχος τους είναι να διασχίσουν τη Σερβία και να μπούνε στην Ουγγαρία για να καταλήξουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα, από τη Δευτέρα οι ομάδες μας θα συνεργασθούν στον τομέα αυτόν με τους συναδέλφους μας από την Αυστρία και κατά πάσα πιθανότητα και τη Γερμανία», δήλωσε ο Βέλιοβιτς.

Ο Βέλιοβιτς και ο Παπ, συμφώνησαν ότι οι παράνομοι μετανάστες, που κυρίως έρχονται διασχίζοντας την Ελλάδα, δεν είναι μόνο πρόβλημα της Σερβίας και της Ουγγαρίας, αλλά όλης της Ευρώπης.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ