Πάπας στη Βοσνία: Οι βιομήχανοι εφευρίσκουν ‘εχθρούς’ για να πουλάνε τα όπλα τους




Ιούνιος 6, 2015.

Σαράγεβο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε από το Σαράγεβο ισχυρή έκκληση για παγκόσμια ειρήνη και αρμονία μεταξύ των εθνών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα υπάρχει ένας «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος των επιχειρηματιών» που εφευρίσκουν ‘εκείνους’ που θέλουν να πουλήσουν τα όπλα τους.


«Οι προσδοκίες  για την ειρήνη και την εργασία,  συγκρούονται με το γεγονός ότι σήμερα στον κόσμο υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις από συμφέροντα. Είναι ένα είδος τρίτου παγκοσμίου πολέμου που διεξάγεται με βάση τις επιχειρήσεις» είπε ο Πάπας στην ομιλία του που έγινε στο γήπεδο Κοσέβο του Σαράγεβο.

«Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που εντείνουν αυτό το κλίμα, που προκαλεί συγκρούσεις μεταξύ των πολιτισμών, οι οποίοι επινοούν τους πολέμους για να πουλάνε όπλα», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος ενώπιον 70 χιλιάδων πιστών.

Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα στο πλαίσιο του πολέμου, έχουν ακολουθήσει την προσφυγιά,  παιδιά, γυναίκες και γέροι που φιλοξενούνται σε προσφυγικά στρατόπεδα, αφήνοντας τα σπίτια τους, τα κατεστραμμένα σχολεία, τη ζωή που διαμορφώσανε δεκαετίες.

«Ξέρω πολύ καλά, πόση καταστροφή έχει επέλθει και εδώ, πόσος πόνος, πόση θλίψη και απογοήτευση. Από αυτήν την πόλη, υψώνω την κραυγή του  λαού, την κραυγή του Θεού, ποτέ ξανά πόλεμος», είπε ο Πάπας.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κάλεσε τους Κροάτες, Βόσνιους και Σέρβους σε αρμονία και ειρήνη στη Βοσνία-Εργεζοβίνη, λέγοντας ότι « η ειρήνη είναι ένα έργο που πραγματοποιείται κάθε μέρα, βήμα προς βήμα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr