Το ‘ισλαμικό κράτος' άρχισε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα




Ιούνιος 6, 2015.

Το «ισλαμικό κράτος»  έχει αποκτήσει υψηλή ειδίκευση στην παραγωγή χημικών όπλων καθώς αρχίζει να δρα με επιθέσεις χλωρίου στο Ιράκ.


Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών  της Αυστραλίας, Julie Bishop, το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με αυτόν, η τρομοκρατική ομάδα έχει στελεχωθεί από άτομα- επαγγελματίες  του χημικού πολέμου που κατάγονται από δυτικές χώρες.

«Η χρήση του χλωρίου, είναι αποτέλεσμα  της πρόσληψης εμπειρογνωμόνων, που προσπαθούν να παράγουν χημικά όπλα για το ‘ισλαμικό κράτος’», είπε ο
Bishop,  προσθέτοντας ότι η πρώτη χρήση θα γίνει στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, που επισκέφθηκε τη Βαγδάτη,  τόνισε, επίσης, ότι «η αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών ομάδων, παρόμοιες με το ‘ισλαμικό κράτος’ είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές στον κόσμο».

Αναφέρθηκε νωρίτερα, ότι εξτρεμιστές έχουν κλείσει τις πύλες του φράγματος στον ποταμό Ευφράτη, αφήνοντας τις νότιες επαρχίες του Ιράκ χωρίς καθαρό νερό.
Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, αυτό έγινε για τη διευκόλυνση των εξτρεμιστών στην πόλη Ραμάντι (πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ). Ο ποταμός είναι ένα φυσικό εμπόδιο για τους ισλαμιστές στην πόλη, ελλείψει γεφυρών.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση της Συρίας, είχε αναφέρει στον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων,  ότι οι εξτρεμιστές είχαν καταλάβει βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις οποίες υπήρχαν αποθηκευμένες  ουσίες για την παρασκευή χημικών όπλων, σημειώνει η ισραηλινή πηγή.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr