Βούλγαρος πρωθυπουργός: Δεν υπάρχει νόημα να ενταχθούμε στη ζώνη του ευρώ



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 26, 2015.
Την απαισιοδοξία του, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες.


Ο Μπορίσοφ αναφερόμενος σε πιθανή πτώχευση της Ελλάδας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει  τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα έχουν οι καταθέτες στη Βουλγαρία σε ελληνικές τράπεζες.

Τη διαβεβαίωση αυτή, έδωσε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός στους Βούλγαρους καταθέτες σε παραρτήματα ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία, γιατί οι τράπεζες στη Βουλγαρία είναι ανεξάρτητες από τις μητρικές τους στην Ελλάδα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους Βούλγαρους πολίτες.

«Έχουμε πάρει τα αναγκαία μέτρα και υπάρχει ασφάλεια για τους καταθέτες», είπε ο Μπορίσοφ.

Κατά την άποψή του, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει μια λογική διέξοδο. Τόνισε ότι η Βουλγαρία αποτελεί παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

 Ωστόσο, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τους χειρισμούς που γίνονται από τις χώρες του ευρώ σχετικά με την ελληνική κρίση και  τόνισε ότι «δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο νόημα να βιαστούμε να ενταχθούμε στην Ευρωζώνη», είπε, και πρόσθεσε « Εάν ήμασταν στη ζώνη του ευρώ, θα δίναμε και εμείς χρήματα για τη διάσωση της Ελλάδας, μια πολύ φτωχή χώρα να δανείζει σε μια πλούσια, δεν υπάρχει λογική».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ