Πρόεδροι Αλβανικών Κομμάτων των Σκοπίων στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ



echedoros-a.gr

Ιούνιος 16, 2015.
Οι πρόεδροι τριών αλβανικών πολιτικών κομμάτων της πΓΔΜ επισκέφθηκαν τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να παραβρεθούν στα 25 χρόνια της ίδρυσης Αλβανο-Αμερικανικής Ένωσης.


Πρόκειται για τους προέδρους: Ziadin Sela  του Κινήματος για Μεταρρύθμιση στο Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών, Vesel Memedi της Δημοκρατικής Εθνικής Αναγέννησης, και Bilall Kasami από το Κίνημα BESA.

Ο Ziadin Sela  «συνάντησε στην επετειακή εκδήλωση τον φίλο των Αλβανών, πρώην υποψήφιο πρόεδρο, τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή της Αριζόνα, Τζον Μακέιν».

Συνάντηση επίσης έγινε και με το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Eliot Engel, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών που εκλέγεται στην 16η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Eliot Engel, «είναι η πιο δυνατή φωνή για το αλβανικό ζήτημα στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον».

echedoros-a.gr

Επίσης, οι τρεις Αλβανοί πρόεδρο συναντήθηκαν και με άλλους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μέλη του Κογκρέσου.

Ο Ziadin Sela   προσκλήθηκε σε συνεδρίαση στα γραφεί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Vesel Memedi, της Δημοκρατικής Εθνικής Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της επετείου των 25 χρόνων της αλβανοαμερικανικής ένωσης συναντήθηκε με τον αμερικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν, τον γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ και σημαντικές προσωπικότητες της αλβανικής διασποράς στην Αμερική.

Ο Bilall Kasami συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κογκρέσου και της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου μαζί με τον Μακέιν και τον Σούμερ συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στην πΓΔΜ και την κατάσταση των Αλβανών σε αυτήν την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ