Οι Κούρδοι της Συρίας έκλεισαν τα σύνορα με Τουρκία για ‘καθάρισμα’ της περιοχής




http://www.echedoros-a.gr


Ιούνιος 19, 2015.

Μέλη των κουρδικών  Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), φέρεται να έχουν κλείσει τη συνοριακή πύλη που οδηγεί στην πόλη Τελ Αμπιάντ, για να καθαρίσουν την περιοχή από τις βόμβες και τις παγίδες που είχαν στήσει στην περιοχή στη διάρκεια των έντονων μαχών, μεταξύ των Κούρδων και των εξτρεμιστών του Ισλαμικού κράτους.


Ο προϊστάμενος του τουρκικού τελωνείου στο μεθοριακό σταθμό του Akçakale, στην τουρκική πλευρά των συνόρων,  δήλωσε ότι οι συνοριακές πύλες έχουν κλείσει από τις 18 Ιουνίου και θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 22 Ιουνίου, προκειμένου οι Κούρδοι μαχητές να καθαρίσουν την περιοχή από τα εκρηκτικά, που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία ‘παγίδες’ για τους τζιχαντιστές, που εγκατέλειψαν την πόλη Τελ Αμπιάντ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι Κούρδοι, προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια, για να προστατεύσουν τους κατοίκους της απελευθερωμένης πόλης από ατυχήματα, καθώς επιστρέφουν στις οικίες τους από την Τουρκία.

http://www.echedoros-a.gr


Μια γυναίκα, 60 ετών, αραβικής καταγωγής που ονομάζεται Fizza –σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα-  είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι δεν ξέρει τι να κάνει όταν επιστρέψει στην Τελ Αμπιάντ.

«Δεν υποστηρίζω καμία πλευρά. Ο θεός να μας φυλάει από τους εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους. Αυτοί αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Είναι κακοί. Δεν φοβάμαι τους Κούρδους των  YPG, αυτοί δεν μας κάνουν  κακό», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ