Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τον Πάπα να επικρίνει την πολιτική της Ρωσίας



φωτό από την παλαιότερη συνάντηση Πάπα- Πούτιν

Ιούνιος 10, 2015.

Οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι η Αγία Έδρα θα εκφράσει τη μεγάλη ανησυχία της για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.


Αυτό δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βατικανό, Kenneth Hackett κατά την συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Είναι γνωστό ότι ο Πάπας εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα της ουκρανικής διένεξης και απηύθυνε έκκληση για τη διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ των πλευρών.

Η συνάντηση του Ρώσου προέδρου και του Πάπα έχει προγραμματισθεί για σήμερα, 10 Ιουνίου, το βράδυ.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο Πούτιν θα διευκρινίσει τη θέση της Μόσχας σχετικά με την Ουκρανία στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα είναι η δεύτερη φορά  που ο Πούτιν συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο. 
"Την πρώτη φορά, το 2013, κατά τη συριακή κρίση και η παρέμβαση του Πάπα λειτούργησε αποτελεσματικά ως διαμεσολάβηση για την επίλυση της κρίσης, αποφεύγοντας έτσι καταστροφικές συνέπειες. Τώρα στο τραπέζι, μαζί με την κρίση στη Συρία θα υπάρξει και η κρίση στην Ουκρανία και ο κίνδυνος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ