Ο ΟΗΕ καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες



echedoros-a.gr
Ιούνιος 16, 2015.
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσεΐν, κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες και να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών κατά την άφιξή τους.


Ο αλ Χουσεΐν σε ομιλία  στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, είπε ότι ήταν «σοκαρισμένος και αμήχανος από τη συχνή δαιμονοποίηση των μεταναστών όπως εκδηλώνεται σε πολλές χώρες των οποίων οι άνθρωποι απολαμβάνουν ευημερία, ειρήνη και άνεση».

Δήλωσε, ότι ο αριθμός των μεταναστών που πεθαίνουν στη Μεσόγειο, αποτελεί ένας βαθύς λόγος για ανησυχία και εξήρε τις ενισχυμένες προσπάθειες της ΕΕ για τη διάσωση των μεταναστών που με ανασφαλή και υπερπλήρη σκάφη προσπαθούν να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Ο αλ Χουσεΐν, ζήτησε πολύ τολμηρότερα βήματα για να μεταφέρει το μήνυμα ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τους μετανάστες.
«Η ΕΕ έχει τα μέσα για την παροχή ασύλου σε εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες», δήλωσε ο Χουσεΐν στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι αυτοί «οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες».

Ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις κατά των μεταναστών που μπορούν να οδηγήσουν σε βία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Ιανουάριο έως το τέλος Μαΐου, περισσότεροι από 100 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ