Ντονμπάς: Οι πρόσφυγες στη Ρωσία έφθασαν το ένα εκατομμύριο




Ιούνιος 10, 2015.

Σχεδόν το ένα εκατομμύριο έχουν φθάσει οι πρόσφυγες από την Ντονμπάς* στις κοντινές ρωσικές περιοχές.


Από αυτούς, περισσότεροι  από 336 χιλιάδες, μέχρι στιγμής, έχουν λάβει προσωρινό άσυλο και το καθεστώς του πρόσφυγα στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η αναφορά αυτή έγινε από τον, Σεργκέι  Τεμριάκοβιτς,  επικεφαλής του τμήματος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την οργάνωση των προσφύγων από την Ντονμπάς.



«Από τον Απρίλιο του 2014, στο έδαφος της Ρωσίας, οι πρόσφυγες από την ανατολική Ουκρανία έφθασαν σχεδόν τα 1.000.000 άτομα και μέχρι σήμερα έχει δοθεί προσωρινό άσυλο και το καθεστώς του πρόσφυγα σε περισσότερους από 336 χιλιάδες πολίτες της Ουκρανίας», δήλωσε ο Τεμριάκοβιτς, μιλώντας την Τετάρτη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρωσικού Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την επανεγκατάσταση των προσφύγων θα διατεθούν περίπου 10 δισεκατομμύρια ρούβλια (από 220 έως 250 εκατομμύρια δολάρια).

--
* Ντονμπάς-Дон -басс = από τις ρωσικές λέξεις ‘ Ντονέτσκ και Λεκάνη’ (γεωγραφία: η Λεκάνη του Ντονέτσκ)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ