Ομάδα Ευρωπαίων διανοουμένων προτρέπει τους Έλληνες να ψηφίσουν «όχι»




Ιούνιος 30, 2015.

Ομάδα ευρωπαίων διανοουμένων προτρέπει τους Έλληνες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν κάνει αδικίες στη χώρα αυτή, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα ‘Tema’.

Η επιστολή σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα:
 
 Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν επιβάλλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Αυτά τα μέτρα έχουν αποτύχει βαθιά. 

Η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 26%, η ανεργία αυξήθηκε στο 27 % , η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί κατά 60% και ο λόγος του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει αυξηθεί 120- 180 τοις εκατό.

Η οικονομική καταστροφή έχει επιφέρει ανθρωπιστική κρίση , με περισσότερα από 3.000.000 άτομα σε ή κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.

Εναντίον αυτών των γεγονότων, οι Έλληνες  εξέλεξαν κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου, με μια σαφή εντολή για τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας. 

Στις συνομιλίες που ακολούθησαν  η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Οι πιστωτές, όμως, επέμειναν στη συνέχιση της συνταγής τους η οποία απέτυχε, αρνήθηκε να συζητήσει διαγραφή χρέους- το οποίο το ΔΝΤ θεωρεί μη βιώσιμο και στις 26 Ιουνίου εξέδωσαν τελεσίγραφο προς την Ελλάδα μέσω ενός  διαπραγματευτικού πακέτου, το οποίο έχει ως στόχο να εμβαθύνει τα μέτρα λιτότητας.  Αυτό ακολούθησε την αναστολή  της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και την καθιέρωση ελέγχου του κεφαλαίου.

Σε αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του με ένα δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή. 

Πιστεύουμε ότι αυτό  είναι ένα τελεσίγραφο προς τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία και θα πρέπει να απορριφθεί. 

Το Ελληνικό Δημοψήφισμα δίνει  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευκαιρία να αποκαταστήσει τις δεσμεύσεις της στις αξίες του Διαφωτισμού- ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη- και προς τις αρχές της δημοκρατίας, η οποία βασίζεται στην νομιμότητά του.

Ο τόπος που γεννήθηκε η Δημοκρατία δίνει στην Ευρώπη την ευκαιρία να αναθερμάνει τα ιδεώδη στον 21ο αιώνα.


Υπογράφουν: 



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ