Ασκήσεις Ρώσων πρακτόρων στην Υπερδνειστερία




Ιούνιος 4, 2015.

Αξιωματικοί του ρωσικού στρατού, των μυστικών υπηρεσιών, που υπηρετούν στην Επιχειρησιακή Ομάδα των Ρωσικών Δυνάμεων (ОГРВ) στην Υπερδνειστερία, συμμετείχαν σε ασκήσεις,  σε καθεστώς ημέρας και νύχτας, για την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου εχθρού, όπως ανακοίνωσε η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας την Πέμπτη.


«Ο Στρατός πραγματοποίησε επιδρομή σε μια υποτιθέμενη θέση του εχθρού, ασκούμενος  και σε άλλους τομείς της τακτικής ειδικής εκπαίδευσης. Αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών συμμετείχαν στην άσκηση,  παρακολουθώντας τον «εχθρό» που είχε εισβάλει στην περιοχή και είχε διεισδύσει σε σημαντικές θέσεις για την απόκτηση δεδομένων», ανέφερε η δήλωση.

Σκοπός της άσκησης είναι η εγρήγορση των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία, η οποία αποτελείται κατά 60 τοις εκατό  από Ρώσους και Ουκρανούς.

Το 1992, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια από τις αρχές  της Μολδαβίας να επιλύσει το ζήτημα με τη βία, η Υπερδνειστερία κατέστη κάτι σαν ουδέτερο έδαφος που δεν ελέγχεται από το Κισινάου.

Στην Υπερδνειστερία βρίσκεται η ‘ОГРВ’, διάδοχος  του 14ου τμήματος των ενόπλων δυνάμεων της ΕΣΣΔ και μετά την κατάρρευσή της μεταφέρθηκε στη δικαιοδοσία της Ρωσίας.

Κύρια καθήκοντα της ‘ОГРВ’- όπως γράφει το δημοσίευμα- είναι η ειρήνη στην περιοχή και η φύλαξη των αποθηκών πυρομαχικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η σύνθεση της ‘ОГРВ’ είναι 1.350 στρατιωτικοί, 350 από αυτούς εκτελούν καθήκοντα διατήρησης της ειρήνης στη σύνθεση των κοινών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Προς το παρόν η ειρηνευτική επιχείρηση στην Υπερδνειστερία πραγματοποιείται από τις κοινές ειρηνευτικές δυνάμεις, στις οποίες υπάρχουν 402 Ρώσοι στρατιώτες, 492 από την Υπερδνειστερία, 355 από τη Μολδαβία και 10 στρατιωτικοί παρατηρητές από την Ουκρανία.

Πρόσφατα στην Υπερδνειστερία- στο ουκρανικό τμήμα των συνόρων- εμφανίστηκαν μισθοφόροι από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr