Σκόπια: Επιφυλακτικά τα ΜΜΕ για την επίσκεψη Νίκου Κοτζιά



http://www.echedoros-a.gr

Τα ΜΜΕ αναφέρουν μόνο τα τυπικά της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ιούνιος 23, 2015.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα βρεθεί στα Σκόπια την Τετάρτη, όπου έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της πΓΔΜ.


Ο Κοτζιάς, όπως διαβάζουμε στο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φατμίρ Μπεσίμι, και μετά από αυτόν, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Ο Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί, επίσης, με τους ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, με τον Ζόραν Ζάεφ του SDSM,  τον Μεντούχ Τάτσι του DPA, καθώς και με τον πρόεδρο του DUI, Αλί Αχμέτι.

Εκτός από τα αναφερθέντα στο πρωτόκολλο, τα κύρια ΜΜΕ των Σκοπίων, όλων των πολιτικών κατευθύνσεων, δεν προέβησαν σε πολιτική ανάλυση ή  σε σχόλια, σχετικά με την ουσία αυτής της επίσκεψης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα τρέχοντα γεγονότα στην Ελλάδα καλύπτονται σχεδόν λεπτομερώς, ακόμη και αν δεν έχουν εμφανή σχέση με τα διμερή ζητήματα.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ