Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος γέμισε με εκρηκτικά την Παλμύρα




http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 22, 2015.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους τοποθέτησαν εκρηκτικά γύρω από την αρχαία πόλη  της Συρίας, Παλμύρα, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.


Η Παλμύρα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Συρίας  και έπεσε στα χέρια των εξτρεμιστών στις 21 Μαΐου, για την οποία η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι οι ισλαμιστές θα καταστρέψουν τον ανεκτίμητο αρχαιολογικό χώρο.

Το Παρατηρητήριο, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές, εάν το ισλαμικό κράτος έχει την πρόθεση να καταστρέψει την αρχαία πόλη ή προέβη στην κίνηση αυτή, για απειλή προς τις συριακές δυνάμεις που προχωρούν προς την πόλη.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας, βρίσκονται μπροστά από την πόλη, στα δυτικά. Τις τελευταίες ημέρες έχουν φέρει ενισχύσεις, έτσι ενδέχεται να αρχίσει επιχείρηση για ανακατάληψη της Παλμύρας», είπε ο διευθυντής του παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Πριν από τον πόλεμο στη Συρία, χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονταν κάθε χρόνο τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται  μέσα στην έρημο, που οι Σύριοι αποκαλούν την Παλμύρα «Νύφη της Ερήμου».

Η Παλμύρα έγινε διάσημη από τα ακέραια μνημεία της, που ανάγονται στη ρωμαϊκή εποχή. Από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011, οι αρχαιοκάπηλοι έχουν κλέψει εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα από το μουσείο, ενώ έχουν καταστραφεί, μερικώς,  τα αρχαία κτίσματα στην πόλη.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ