Οι Βάσκοι ζητούν ανεξαρτησία από την Ισπανίαhttp://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 21, 2015.

Μαδρίτη.

Χιλιάδες άνθρωποι, την Κυριακή, σχημάτισαν μια ζωντανή αλυσίδα σε μια σειρά από πόλεις της Ισπανίας στις περιοχές όπου κατοικούν οι Βάσκοι, για να εκφράσουν την επιθυμία τους να διεξάγουν δημοψήφισμα για την απόσχισή τους από το ισπανικό κράτος.


Διαδηλώσεις έγιναν  στις πόλεις Μπιλμπάο και Βιτόρια, στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν και αλλού στις περιοχές Παμπλόνα και Ναβάρα, όπου υπάρχουν μεγάλες κοινότητες των Βάσκων.

Σημειώνεται ότι και πέρσι την ίδια ημερομηνία είχε διοργανωθεί  μια αλυσίδα 123 χιλιομέτρων. 

«Όλοι και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το μέλλον μας», είπε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του κινήματος των Βάσκων, Πέλο Ουριζάρ.

Οι Βάσκοι έχουν τη δική τους κουλτούρα και γλώσσα, ξεχωριστή από την ισπανική και εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ