Πάνω από χίλιοι μετανάστες στην Ελλάδα σε μία ημέρα
Ιούνιος 10, 2015.
Πάνω από 1000 άτομα εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τη θάλασσα σε μία ημέρα. Αυτό ανέφεραν οι ελληνικές αρχές, Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών  έχει φθάσει τους 50 χιλιάδες.


Με τον αριθμό αυτό η Ελλάδα, φέτος, κατέχει τη δεύτερη θέση στην άφιξη μεταναστών μετά την Ιταλία.

Η ελληνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι 670 άνθρωποι διασώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ  νότια της Κρήτης 263 άτομα βρέθηκαν μέσα σε ένα μικρό σκάφος, άλλα 361 άτομα αποβιβάστηκαν στο νησί της Λέσβου.

Οι πλειοψηφία των μεταναστών είναι από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα από τη Συρία και την Αφρική.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φθάσει στις ευρωπαϊκές ακτές, διασχίζοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ υπολογίζονται σε περίπου 2.000 οι πνιγμένοι ή αγνοούμενοι, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ