Η Σαουδική Αραβία κατέρριψε πύραυλο Σκουντ που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη




Ιούνιος  6, 2015.


SANAA.


Η κυρίαρχη ομάδα Χούτις της Υεμένης και ο στρατός που συμμάχησε μαζί της εκτόξευσαν πύραυλο Σκουντ στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος καταρρίφθηκε από τον Σαουδικό στρατό το Σάββατο.


Ο πύραυλος Σκουντ είχε στόχο την πόλη Χαμέες Μουσάιτ στην νοτιοδυτική περιοχή του βασιλείου και αναχαιτίστηκε από δύο πυραύλους Patriot, όπως ανακοινώθηκε από τον Σαουδικό Στρατό.

Είναι ο πρώτος πύραυλος μεγάλης απόσταση  που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και είχε στόχο τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στην νότια Σαουδική Αραβία.

Το επίσημο κανάλι της ομάδας Χούτις, ‘Αλ Μασίρα’,  επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου προς την αεροπορική βάση «Πρίγκηπας Χαλέντ».

Η πηγή σημειώνει ότι  την Παρασκευή σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες της Σαουδικής Αραβίας σε μάχη που ξέσπασε στις παραμεθόριες περιοχές της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη,  Τζίζαν και Ναϊράν.

Κάτοικοι από την πόλη Άντεν, ανέφεραν ότι μάχες με βαρύ πυροβολικό  επαναλήφθηκαν μετά την παύση αρκετών ημερών.

Σήμερα αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν περίπου 10 μαχητές Χούτις και τρεις πολιτοφύλακες που τους υποστηρίζουν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το Σάββατο το πρωί έγιναν περίπου 10 αεροπορικές επιδρομές από τη Σαουδική Αραβία, που σφυροκόπησε θέσεις των Χούτις στα προάστια του Άντεν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr