Καναδοί στρατιωτικοί θα εκπαιδεύσουν τους Νεοναζί στην Ουκρανία



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 18, 2015.
Καναδοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές, είναι πιθανόν, να εκπαιδεύσουν τους νεοναζί στην Ουκρανία, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην πολιτοφυλακή των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 «Το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε κατά της εκπαίδευσης και βοήθειας στους νεοναζί της Ουκρανίας, που προβαίνουν σε επιχειρήσεις  μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις.

Εγείρεται το ερωτήματα, σχετικά με το πώς ο Καναδάς, αποφάσισε να βοηθήσει τις εξτρεμιστικές ομάδες  στην Ουκρανία», γράφει η εφημερίδα «Ottawa Citizen», όπως δημοσιεύει το Τας.


 Η εφημερίδα έχει ήδη, αναφέρει ότι  αυτό θα γίνει στο τρέχον  έτος. Με αφορμή το δημοσίευμα ο υπουργός Άμυνας του Καναδά, Jason Kenney, είπε ότι ο Καναδάς με στρατιωτικούς ειδικούς θα εκπαιδεύσει την στρατιωτική Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η εφημερίδα «Ottawa Citizen», δημοσίευσε ότι είναι πιθανόν οι Καναδοί στρατιώτες να εκπαιδεύσουν και τους νεοναζί, αφού είναι μία από τις ομάδες αυτές- το σύνταγμα «Αζοφικής» που έχει ενταχθεί στην Εθνική Φρουρά.


Η επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Καναδά, Ashley Lemierre, δήλωσε ότι η επιλογή των ομάδων που θα εκπαιδευθούν  από Καναδούς στρατιωτικούς είναι στην ευθύνη της Ουκρανίας.


«Μας διαβεβαίωσαν ότι πρώτοι στη σειρά είναι οι στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας. Μας είπαν, ακόμη, ότι σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται η ομάδα του συντάγματος της «Αζοφικής».


Η Lemierre δεν ανέφερε πότε θα αρχίσει η εκπαίδευση. Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα, οι Καναδοί στρατιώτες, περίπου 200, θα έρθουν στην Ουκρανία μέσα στο καλοκαίρι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ