Σκόπια: Πρωτοβουλίες του Αμερικανού πρέσβη στην πολιτική κρίση





http://www.echedoros-a.gr

ΜΜΕ της Αντιπολίτευσης: Προβλέπεται συμβιβασμός εν μέσω της πολιτικής κρίσης

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούνιος 22, 2015.

«Μέχρι τον Οκτώβριο στην  κυβέρνηση θα πρέπει να προεδρεύει ο νυν πρωθυπουργός, και τα Υπουργεία, θα ‘βρίσκονται υπό εποπτεία’. Αυτή είναι μία πρόταση που ακούγεται, στις πολύωρες διαπραγματεύσεις, που γίνονται μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης».



Σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η έννοια της εποπτείας  των υπουργείων, σημαίνει ότι για κάθε υπουργό της κυβέρνησης, θα υπάρχει ένας εποπτεύων υπουργός από τις τάξεις της αντιπολίτευσης, που θα μπορεί να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε πράξη του αρμόδιου Υπουργείου.

Αυτός ο μηχανισμός ελέγχου προτάθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών στις Βρυξέλλες.

Τα κόμματα υποσχέθηκαν να λύσουν αυτό το ζήτημα, πριν από το διορισμό μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, η οποία θα διοργανώσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Απρίλιο του 2016.

Οι άτυπες συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, γίνονται  μεταξύ των δύο συναντήσεων, με τη βοήθεια του Αμερικανού πρέσβη στην πΓΔΜ, Τζες Μπέιλι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ