Το Κατάρ θα εξασφαλίσει αρνίσιο κρέας από επένδυση στη Βουλγαρία




Ιούνιος 17, 2015.

Μετά από αρκετές συναντήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων του Κατάρ και της Βουλγαρίας, η πρώτη επένδυση του Κατάρ έγινε γεγονός, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.


Ο Φορέας Διαχείρισης του Κατάρ αγόρασε κοντά στην πόλη Βάρνα γεωργικές εγκαταστάσεις (πτηνοτροφεία,  μαντριά προβάτων, γεωργική γη και κτήρια γραφείων).
Η επένδυση έφθασε περίπου τα 5 εκατομμύρια λέβα.

Από το 2010 το Κατάρ είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για αγορά γεωργικής γης στη Βουλγαρία, για την εκτροφή προβάτων και την εξαγωγή αρνίσιου κρέατος. Δύο χρόνια αργότερα ως εγγύηση των προθέσεων του, είχε καταθέσει την Τράπεζα Ανάπτυξης της Βουλγαρίας,  το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο,  η βουλγαρική πλευρά δεν είχε καταφέρει να ανταποκριθεί στις προθέσεις του Κατάρ και τα χρήματα επεστράφησαν.

Τώρα, η βουλγαρική εταιρεία «Teksima Trade» και ο Φορέας Διαχείρισης του Κατάρ, δημιούργησαν μια κοινή εταιρεία παραγωγής γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Κατά τους πρώτους έξι μήνες της συνεργασίας εξήχθησαν στο Κατάρ περίπου 10 χιλιάδες αρνιά, το κρέας των οποίων έχουν προτίμηση οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του κράτους του Κόλπου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ