Ιβάνοφ στο Euronews: Δεν θα επιτρέψω να με προσβάλετε ως “πρόεδρο της FYROM”



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 17, 2015.
Σκόπια.
Ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκε  Ιβάνοφ, ακύρωσε συνέντευξή του στον  παγκόσμιο οργανισμό ενημέρωσης «Euronews».


Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο της προεδρίας, η απόφαση αυτή του προέδρου, ελήφθη όταν είδε ότι προαναγγέλθηκε στα κοινωνικά δίκτυα η συνέντευξή του και παρουσιάζονταν ως “πρόεδρος της FYROM”.

Σε μήνυμα που εστάλη από την προεδρία των Σκοπίων προς το «Euronews», σημειώνεται:
 «Σας ενημερώνουμε ότι ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξή του για τα μέσα ενημέρωσης. Θεωρεί εντελώς απαράδεκτη τη χρήση  από εσας τη συντομογραφία «FYROM» για τη χώρα μας, τη «Μακεδονία». Με βαθιά λύπη, παρά τη θέληση για συνεργασία από την πλευρά μας δεν έγινε δεκτό το αίτημα για άρση της συντομογραφίας FYROM και προωθήθηκε έτσι στα κοινωνικά δίκτυα, δηλαδή ως, «FYROM President», ενώ το όνομα της χώρας μας είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Πιστεύουμε», συνεχίζει, «ότι η συντομογραφία FYROM είναι μια άμεση προσβολή για τους πολίτες της χώρας μας. Αυτή η ονομασία δεν χρησιμοποιείται πουθενά, συμπεριλαμβανομένου και του μητρώου των Ηνωμένων Εθνών. Η συντομογραφία είναι καταχωρημένη στα ΗΕ, αλλά ποτέ δεν έχει χρησιμοποιεί.
»Πιστεύουμε ότι οι δύο ημέρες είναι αρκετές για ένα εύλογο χρονικό διάστημα να διορθώσετε το λάθος σας και να ζητήσετε συγνώμη προς τους πολίτες της χώρας μας», γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ