Σκόπια: Συνάντηση Ιβάνοφ με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Stratfor



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 20, 2015.

Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, Γκιόργκε Ιβάνοφ  στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ασφάλεια «Globsek 2015» στην Μπρατισλάβα, στη Σλοβακική Δημοκρατία, συναντήθηκε, σήμερα (χθες) με τον George Friedman, ιδρυτή και πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης των ΗΠΑ, Stratfor.


Στη συνάντηση, ο Friedman έδειξε ενδιαφέρον για τους στρατηγικούς στόχους των Σκοπίων, τη κατάσταση της σημερινής ασφάλειας στη χώρα και το κλίμα στις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες,  καθώς και την πολιτική κατάσταση στο πλαίσιο της ασφάλειας στη Νοτιο- ανατολική Ευρώπη.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τη γεωπολιτική κατάσταση και τη γενική αναταραχή που παρατηρείται στα Βαλκάνια.

http://www.echedoros-a.gr


Ο ιδρυτής του Stratfor αποδέχθηκε πρόσκληση του Ιβάνοφ για επίσκεψη στα Σκόπια, προκειμένου να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στη χώρα και να συμμετάσχει σε εκδήλωση στη Σχολή Νέων Ηγετών, που πραγματοποιείται κάθε έτος στην Οχρίδα, υπό την αιγίδα του προέδρου της χώρας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ