‘Vzglyad’: Η Γερμανία αμφισβητεί την ικανότητα της Ρωσίας να σώσει την Ελλάδα






Ιούνιος 28, 2015.
«Η Ρωσία δεν θα παίξει το ρόλο του κράτους - Ιππότη με το άσπρο άλογο, που  ψάχνει λύσεις στα προβλήματά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το Tass σε αναφορά για τη γερμανική  «Welt am Sonntag».


«Υπεγράφη συμφωνία στην Αγία Πετρούπολη για την ενεργειακή υποδομή που θα διέλθει μέσω του εδάφους της Ελλάδας, ωστόσο δεν είναι γνωστό ότι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, εν όψει των ανοικτών ζητημάτων στις σχέσεις με τις άλλες χώρες της περιοχής», δήλωσε ο επικεφαλής του (γερμανικού) υπουργείου Εξωτερικών.

Όσον αφορά το ζήτημα του κατά πόσον μπορεί να υπάρξει  μια φυσιολογική  ή ακόμη και φιλική σχέση με τη Μόσχα στο εγγύς μέλλον ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε: «Θα ήταν επιθυμητό», όπως αναφέρει και το Ria Novosti.

«Αλλά αυτό εξαρτάται από το εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεπεραστεί  η σύγκρουση», είπε. Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ρωσία παραμένει ένας σημαντικός γείτονας της Ευρώπης και η ίδια η Γερμανία δεν είναι  υπέρ της πολιτικής απομόνωσης της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται- συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα- στις 19 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ και ο υπουργός βιομηχανικής μεταρρύθμισης, περιβάλλοντος και ενέργειας της Ελλάδας, Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή αγωγού ως συνέχειας του ‘τουρκικού αγωγού’.

Ο Πούτιν είπε ότι οι Βρυξέλλες «πρέπει να χειροκροτήσουν» τη Μόσχα για την βοήθεια προς την Αθήνα,  που χάρη σε μια συμφωνία επί του  νότιου ευρωπαϊκού αγωγού φυσικού αερίου θα είναι σε θέση να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ