Το 25% των Βουλγάρων θέλει απέλαση των Ρομά από τη χώρα




Ιούλιος 31, 2015.

Ο διεθνής οργανισμός δημοσκοπήσεων ‘Gallup’ προέβη σε έρευνα στη Βουλγαρία για το πρόβλημα των Ρομά στη χώρα αυτή.


Η έρευνα έδειξε  ότι όχι μόνο κατέρρευσε το πρόγραμμα ενσωμάτωσης τους, στη βουλγαρική κοινωνία, αλλά ότι υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία.

Το 25% των Βουλγάρων απάντησαν σε σχετική ερώτηση ότι επιθυμούν την εκδίωξη από τη χώρα όλων των αθίγγανων, ενώ ένα μεγάλο μέρος του ερωτηθέντων ( 77%) δεν  πιστεύει ότι η βουλγαρική εικόνα επηρεάζεται από τους Ρομά.

«Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει υποστεί  καμία σχετική πίεση από τους Ρομά και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει  κίνητρα απέναντι στους Ρομά», σχολίασε στην τηλεόραση Νόβα ο κοινωνιολόγος Παρβάν Σιμενόφ.

Ωστόσο, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα μεταξύ των τσιγγάνων και των Βουλγάρων και το 75% θεωρεί ότι το κράτος κάνει τα πάντα για τους τσιγγάνους στη Βουλγαρία με βάση τα δικαιώματά τους, αλλά δεν τους ζητά καμία ευθύνη.

Επίσης, το 57% των ερωτηθέντων, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων, πιστεύει ότι τα (ευρωπαϊκά ) χρήματα που διατέθηκαν για ένταξη των Ρομά στη βουλγαρική κοινωνία, έχουν κλαπεί.

Ενώ το 60% των Βουλγάρων πιστεύει ότι  οι τσιγγάνοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη βουλγαρική κοινωνία.

Σύμφωνα με το κέντρο Δημογραφικών Ερευνών,  οι Ρομά στη Βουλγαρία, σε 30 χρόνια θα φθάσουν  τα 3,5 εκατομμύρια άτομα, ενώ σήμερα υπολογίζονται στο 1,5 εκατομμύριο και θα αποτελέσουν την πρώτη πληθυσμιακή ομάδα στη Βουλγαρία.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ