Γάλλοι Αναλυτές: Η σταθερότητα διασφαλίζεται με τη συνεργασία Ευρώπης - Ρωσίας



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 5, 2015.

Το Παρίσι και το Βερολίνο πρέπει να δραστηριοποιηθούν σε πέντε βασικούς τομείς.
 Οι κυριότερες από αυτές είναι η στενή πολιτική συνεργασία με τη Μόσχα και η πίεση στην Ουκρανία, ώστε  να αναγκάσει το Κίεβο να εκτελέσει τη συμφωνία του Μινσκ.


Προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία, δύο μεγάλες δυνάμεις της, η Γαλλία και η Γερμανία, θα πρέπει να δημιουργήσουν εταιρικές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως δημοσιεύει το Σπούτνικ επικαλούμενο άρθρο που υπογράφουν οι Γάλλοι αναλυτές Πασκάλ Λόρο και Αρναούντ Ντιουμπένα.

Η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να επηρεάσει τη συνολική κατάσταση στην Ευρώπη στο θέμα αυτό, δηλαδή η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στη σταθεροποίηση της Ευρώπης και της συμφιλίωσης με τη  Ρωσία.

Το Βερολίνο, λόγω της οικονομικής του δύναμης και των ειδικών σχέσεων  με τη Ρωσία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  και λόγω του ότι είναι το μόνο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι η αξιόπιστη χώρα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Λόρο και Ντιουμπένα.

Οι βασικοί τομείς

Οι ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν σε πέντε βασικούς τομείς.
Πρώτα απ’ όλα, να υπάρξει συνεργασία με τα άλλα κράτη της ΕΕ και να διατηρήσουν μια ενιαία θέση σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Δεύτερον, το Βερολίνο και το Παρίσι πρέπει να επαναλάβουν το πολιτικό διάλογο με τη Μόσχα.

Περαιτέρω, η Γερμανία και η Γαλλία είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία και η κυβέρνηση του Κιέβου να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Μινσκ.

Σημειώνεται επίσης, ότι ένας από τους στόχους του Βερολίνου και του Παρισιού είναι να βρίσκονται έξω από το παιχνίδι εκείνων που ευνοούν την προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία.

Τέλος, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα πρέπει να συμβάλλουν στην άμβλυνση της έντασης μεταξύ της Βαρσοβίας και Μόσχας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους  συντάκτες, δεν υπάρχουν θερμές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Πολωνίας, αυτό αποτελεί εμπόδιο για τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Οι Λόρο και Ντιουμπένα εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι η τρέχουσα πολιτική κρίση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας έλαβε χώρα σε μια περίοδο όπου αντισταθμίζεται το οικονομικό κέντρο βάρος προς την Ασία και τον Ειρηνικό, που δεν είναι επωφελής για την Ευρώπη,  που παραδοσιακά  είχε μια  εταιρική σχέση και  οικονομική σχέση με τη Ρωσία.

Οι δύο αναλυτές υποστηρίζουν ότι καθώς η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται, η προοπτική  της,  για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μακριά όσο ποτέ.

Επίσης, τονίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην οικονομία της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ